Vindere løfter pokaler efter Junior Grand Prix med omkring 200 deltagere
af Henrik Andersen     7/4-2024

Søndag den 7. april i Ishøj blev Københavns Skak Unions Junior Grand Prix (JGP) for 2023-24 afgjort. Det var sæsonens sjette og sidste JGP-turnering, og samlet har cirka 200  børn og unge deltaget i det spændende forløb. Tilslutningen er langt den største i KSU's JGP-historie.

Alle deltagerne i det afsluttende JGP fik medaljer, og der var pokaler til de fem bedst placerede i de tre grupper. 

Se hvem der kunne løfter pokalerne på Set og sket-siden for juniorer.

 

Spil med i København Open i skoleskak
af Henrik Andersen     27/3-2024

Københavns Skoleskak og foreningen Skak for sjov inviterer alle børn og unge i skolealderen til det store forårsarrangement København Open i skoleskak søndag den 28. april kl. 9.30-16.00 på Frederiksberg Rådhus, Smallegade 1, Frederiksberg.

Alle uanset spillestyrke kan deltage i turneringen, og alle voksne er velkomne i det hyggelige forældremiljø. For absolut begyndere er der en Klar-parat-skakgruppe, som slutter kl. 12.15.

Se hele invitationen og mulighed for tilmelding

 

Amagers juniorhold blev københavnsmestre 2024
af Henrik Andersen     10/3-2024

84 børn fordelt på 21 hold fra otte klubber deltog i årets københavnsmesterskabet for juniorhold lørdag den 9. marts i gode rammer i foreningshuset "Brohuset" i Ishøj.

Der var syv hold i mesterrækken, som blev vundet af Amagers 1. hold foran Skak for Sjovs 1 hold.

basisrækken spillede 14 hold, og her var det Amagers 2. hold, som vandt foran hold Smyslov fra Skak for Sjov og Caissa Gladsaxe.

Alt i alt en god skakdag - ikke mindst for de to sejrende hold fra Amager.

Se alle resultater på turneringssiden.

 

88 børn og unge fra start til Junior Grand Prix
af Henrik Andersen     8/10-2023

Søndag den 8. oktober blev 2023-24 sæsonens Junior Grand Prix (JGP) skudt i gang i skakklubben Skak for sjov på Frederiksberg.  I alt deltog 88 børn og unge i københavnsområdet og gæster udefra i arrangementet, og det er flere end nogensinde før i Københavns Skak Unions JGP.

Holger Hjulmand, Gentofte Skakklub, Hjalte Taaning, ingen klub, og Asbjørn Vesterkær Slavensky, Skak for sjov, vandt henholdsvis Begyndergruppen, Basisgruppen og Mestergruppen.

Både Hjalte og Asbjørn (billedet, fotograf Jesper Simonsen) opnåede den maksimale score, 7 point ud af 7 mulige. Se resultaterne fra turneringen.

I overensstemmelse med turneringens pointskala er der givet point til de fem bedst placerede i Begyndergruppen, de 10 bedste i Basisgruppen og de syv bedste i Mestergruppen – se den aktuelle stilling efter sæsonens første turnering.

 

Sarah Derlich vandt børne-DM i opgaveløsning
af Henrik Andersen     26/3-2023

Lørdag den 25. marts dannede Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg rammen for danmarkshistoriens første danmarksmesterskab i opgaveløsning for børn på 12 år og yngre. I alt 25 børn deltog i konkurrencen, som blev vundet af Sarah Derlich, Nørrebro Skakklub, og med sølv og bronze til henholdsvis Charlie Birch Bohr,Skak for sjov, og Anders Askjær Mikkelsen, som spiller både i Gentofte Skakklub og Skak for sjov. Læs mere på Junior-Set og sket siden.

 

Skak for sjov og Caissa vandt KM i juniorholdskak
af Henrik Andersen     5/3-2023

20 juniorhold fra københavnske skakklubber var med fra start, da Københavns Skak Union holdt københavnsmesterskab for juniorhold lørdag den 4. marts i Ishøj. Skak for sjov vandt Mestergruppen foran Amager Skakforening, og Caissa fra Gladsaxe, Ishøj 2 og "Kongerne" fra Skak for sjov fik henholdsvis guld, sølv og bronze i Basisgruppen. Læs mere under Junior-Set og sket siden.

Spil med i skak-turneringer

Alle børn og unge, som er medlemmer af Dansk Skak Union, er velkomne til at spille med i turneringer arrangeret af unionens klubber og kredse.

Se indbydelser og muligheder for tilmelding på Dansk Skak Unions hjemmeside.