Nyhedsarkiv

Fællesafslutning i Tapeten
af Peter Olsen     27/3-2022

Lørdag den 26. marts dannede Tapeten i Ballerup rammen om den afsluttende runde i holdturneringen i 1. hovedkreds. Inden urene blev sat i gang, var der stillet 160 brætter op, stillet 5120 brikker op, og så var der også lige mødt 320 skakspillere frem til at styre brikkernes gang i de 20 holdkampe som skulle afvikles.

I Mesterrækken vandt BMS 2 også deres sidste holdkamp, således at de endte med suveræne 45 point. På holdet fik både Michael Vesterli og Jeppe Falkesgaard de maksimale 7 point. FLOT!

I 1. række havde Hvidovre 1 vundet de første 6 kampe, og med 4-4 i sidste runde mod Amager 1 endte Hvidovre på en rimelig sikker 1. plads. LVS 1 rykker ligeledes op i Mesterrækken.

I 2. række var Ishøj rimelig suveræne og vandt alle deres 7 holdkampe, og umiddelbart bør de heller ikke få nogle problemer med at klare sig næste år i 1. række. Den 2. oprykningsplads i rækken gik til Tåstrup.

I 3. række lå Tårnby 1, Odysseus 3 og ”Skak for sjov” 1 næsten helt lige inden sidste runde. ”Skak for sjov” vandt dog en kæmpesejr på 7-1 i sidste runde, og vandt dermed rækken med rimelig sikker margen. Det andet hold som næste år skal prøve lykken i 2. række bliver Tårnby 1.

I 4. række var ØBRO 6 helt suveræne og endte på meget flotte 46 point. Udover ØBRO 6, så rykker Amager 3 også op i 3. række.

5. række var afsluttet inden fællesafslutningen, men uden at vi kunne kåre en vinder! BMS 4 og ØBRO 8 havde præcis samme brætpoint, samme matchpoint samt havde spillet begge indbyrdes kampe 4-4. De må derfor dele sejren i rækken og begge hold må næste år afprøve niveauet i 4. række.

Den sidste gruppe i holdturneringen er den specielle 4-mands række, hvor der ikke er nogen oprykning. I en meget tæt række endte Nørrebro 4 med sejren da de havde flere matchpoint end Damhus 3.

Invitér skak-venner til den næste skak-aktivitet
Hvis du har en invitation til et skak-arrangement, som du gerne vil have omtalt her på hjemmesiden, så send en mail til redaktør Henrik Andersen, skakforsjov@gmail.com
Arrangementet skal foregå i København og have relation til en eller flere københavnske skakklubber.

Find en god skakklub
I København er der over 20 skakklubber, og hvis du ikke allerede er medlem af en af dem, kan du finde en god klub for dig på oversigten over københavns skakklubber.