Nyhedsarkiv

JGP i SKAK for sjov
af Holger Lodahl     10/11-2021

Søndag den 7. november spillede 34 børn og unge fra hele Sjælland med i Københavns Skak Unions juniorgrandprix-turnering i Skak for sjovs nye lokaler på Falkoner Alle 36. Der var tydelig glæde ved at komme i gang med grandprix-skakken igen.

Turneringen blev åbnet af formanden for Frederiksberg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Nikolaj Bøgh, som lykønskede Skak for sjov med lokalerne og glædede sig over fremgangen for skakken for børn og unge på Frederiksberg trods vanskelige vilkår under covid-19. Nikolaj Bøgh udførte efter anvisning turneringens første træk på det bræt, hvor turneringens forhåndsfavorit, niårige August Jalving fra Skak for sjov, spillede.

August Jalving levede op til favoritværdigheden og vandt mestergruppen overbevisende med syv point ud af syv mulige. Vuk Bang Balslev fra Nørrebro Skakklub og Pavan Venkatraman fra Øbro Skakklub fik henholdsvis sølv og bronze. Zakaria Maytham Fahmi fra Skak for sjov vandt den næstbedste gruppe, Basis 1, mens Carl Boldt og Diya Shekar, begge Skak for sjov, delte 2. pladsen. I Basis 2 var der guld til Nicholas Kilarji Andersen fra Odysseus Skakklub i Gladsaxe, sølv til Raam Yogasimman Kamal, Hillerød Skakklub, og delt bronze til Kristian Arildsen og Shang Tan, begge Skak for sjov.

I begyndergruppen deltog 13 børn, og her vandt den blot 5-årige Julian Bjerregaard Hagen fra Næstved alle sine 10 partier og dermed turneringen. Gotfred Stampe Lyngbo, Hubert Ellehammer, Hugo Glavind, Rohan Shekar og Isac Bergmann delte andenpladsen i deres livs første skak-turnering.

 

Invitér skak-venner til den næste skak-aktivitet
Hvis du har en invitation til et skak-arrangement, som du gerne vil have omtalt her på hjemmesiden, så send en mail til redaktør Henrik Andersen, skakforsjov@gmail.com
Arrangementet skal foregå i København og have relation til en eller flere københavnske skakklubber.

Find en god skakklub
I København er der over 20 skakklubber, og hvis du ikke allerede er medlem af en af dem, kan du finde en god klub for dig på oversigten over københavns skakklubber.