Valby Skakklubs 75 års jubilæum

14-01-2010

75 år med 64 felter

Skak er en vidunderlig og afvekslende sport, som kan dyrkes af alle hele livet igennem.
Valby har i denne måned haft sin egen skakklub i 75 år. Valby Skakklub blev stiftet 21. Januar 1935, da 27 skakinteresserede Valbyborgere samledes til stiftende generalforsamling. Klubben, som startede ud i traktørstedet Korups Have ved Søndermarken, har siden 1960erne spillet i gode lokaler på Høffdingsvej 10 ved Vigerslev Alle Station.

Under 2. Verdenskrig var Valby Skakklub en af Københavns største med 73 medlemmer. Siden 1960erne har medlemstallet svinget. I dag er der 30 medlemmer – og altid plads til flere. Klubben får hvert år nye medlemmer. Mysterierne på de 64 felter fortsætter med at fascinere. De fleste kan reglerne og har prøvet at spille.

Valby Skakklub har styrkemæssigt sit førstehold i mesterrækken – og desuden yderligere to hold i den københavnske holdturnering. Klubbens aktivitetsniveau er højt med mange aktive medlemmer. Valby Skakklub afholder således hvert år en hurtigskakturnering, åbent valby-mesterskab i hurtigskak, åben simultan med klubmesteren. Klubben er ligeledes et fast indslag i Valby Kulturdage.

Valby Skakklub inviterer i anledning af jubilæet alle interesserede til reception torsdag den 21. Januar kl. 18-22. Receptionen foregår i klubbens lokaler på Høffdingsvej 10 – og der vil bestemt blive lejlighed til et prøvespil eller to med klubmedlemmerne.

Se mere om klubben på www.valbyskakklub.dk
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk