11 spillere har max

07-05-2009
Af Jan Løfberg

Som det sig hør og bør i en schweizerturnering kæmpes der på livet løs i Copenhagen Chess Challenge på Tapeten i Ballerup. Normalt er skakspillere jo natdyr, men det så ud til, at de fleste af de bedste spillere havde fået en god gang skønhedssøvn eller i hvert fald nattesøvn, da de satte sig til brætterne kl. 10 i morges.

Topseedede IM Allan Stig Rasmussen fik forbløffende let skaffet den lokale IM Bjarke Sahl på glatis. Sahl, der jo i sin tid hed Kristensen, men nu er blevet norsk, er medlem af BMS, og han startede i sin tid karrieren i Tårnet Ballerup, dengang klubben havde til huse i den "rigtige" Tapeten. Nå, det er jo en helt anden sag. Bjarke kom et par bønder bagud, og da Allan Stig satte gang i de ustoppelige centrumsbønder, var det parti ovre.

De næstfølgende på ratinglisten: GM Krasimir Rusev, Bulgarien, IM Nils Grandelius, Sverige, GM Henrik Danielsen, Island, og GM Miroslaw Grabarczyk, Polen, har også alle to point af to. Seks andre spillere er på max - de lavest ratede med 2/2 er Jesper Mørch Lauridsen, Helsinge (2287) og Johnny Veng, Nordre (2240). Lauridsen besejrede OL-spilleren IM Jakob Vang Glud, Helsinge, der pludselig befandt sig i et matnet, hvor Lauridsens to angrebstårne sikrede afgørende materiel fordel. Veng besejrede IM Nikolai V. Pedersen, Aalborg.

Der var overraskelser i 2. runde, og den største var vel, at Petruli Petrovski, Brøndbyerne med 1772 besejrede Alesander Rhee, Hørsholm (2115).

3. runde starter nu kl. 15, og partierne vises live, hvis du klikker ind på CCC-hjemmesiden øverst til højre på denne side.

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk