Haub eller Drozdovskij

26-04-2009
Af Jan Løfberg

Årets felt i Scandinavian Open er stærkere end de foregående år, men i særdeleshed mere kompromisløst. Remisprocenten er kun 38, og de færreste partier er blevet delt uden decideret kamp.

Derfor ser vi allerede nu, at turneringens vinderscore bliver klart forbedret i forhold til 2008, hvor fire spillere delte førstepladsen med 7½. Både den ukrainske 2600-mand Yuri Drozdovskij og den tyske IM Thorsten Michael Haub har haft så voldsom gang i scoringen, at de inden sidste runde, der starter om en halv time, begge er så langt foran resten af feltet, at de er sikre på, at en af dem - eller begge - ender som vinder af Scandinavian Open.

Haub har 8 point efter gevinst over GM Carsten Høi i 10. runde, mens Drozdovskij efter remis mod stormesterkollega Stellan Brynell er et halvt point efter med 7½. Tredjepladsen deles af Carsten Høi og den unge svensker IM Nils Grandelius med 6 point.

Turneringens to kvindelige stormestre, Natalia Zdebskaja og indiske Tania Sachdev, har ikke ramt deres sædvanlige niveau - og de har hele tiden ligget placeret i midten af det 20 "mands" store felt. I 10. runde mødtes de - med Zdebskaja som den bedste.

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk