Stormesternorm til tysker

25-04-2009
Af Jan Løfberg

Det er altid godt for en turnerings ry i udlandet, hvis der produceres titelnormer. Og det lykkedes i dag for Scandinavian Open, da den tyske IM Thorsten Michael Haub besejrede den svenske IM Hans Tikkanen i 9. runde. Med 7 point af 9 er Haub gået et halvt point over stormesternormen, og han har gode muligheder til at udvide normen til at være gældende for 11 partier, fordi der stadig resterer to runder af K41s internationale turnering.

Tikkanen selv havde også chancen for en GM-norm, men det krævede en gevinst med de sorte brikker over Haub, der på sin side kunne nøjes med remis. 9. runde er endnu ikke færdigspillet, men veteranenstormester Carsten Høi vandt med de sorte brikker over Esben Lund og er nu oppe 6 point. K41s svenske lejesvend Daniel Semcesen havde muligheden for at opnå en IM-norm, men han tabte til landsmanden Nils Grandelius.

Forhåndsfavoritten, den ukrainske GM Yuri Drozdovskij, vandt i 9. runde over GM Henrik Danielsen, Island, og tilsluttede sig dermed IM Haub på førstepladsen med 7 point. GM Carsten Høi er udelt nr. 3 og har i aften de hvide brikker mod Haub. Drozovskij har de sorte brikker mod GM Stellan Brynell, Sverige. Turneringen slutter i morgen med 11. sidste runde, der spilles fra kl. 11.

På nuværende tidspunkt er det allerede besluttet, at der også næste år spilles Scandinavian Open i Valby. Turneringsarrangør Esben Lund oplyser, at terminen for turneringen næste år er 10.-18. april. Feltet i år er det hidtil stærkeste i Scandinavian Open, men alt tyder på, at den "lille", men nødvendige turnering i Valby fortsætter med at udvikle turneringskonceptet til gavn og glæde for københavnsk og dansk skak.

 

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk