Carsten HÝi rykker frem

21-04-2009
Af Jan Løfberg

Efter afviklingen af 5. runde i Scandinavian Open er jævnbyrdigheden knap så udtalt. For det første trak turneringens forgåndsfavorit den ukrainske stormester Yuri Drozdovskij fra sammen med den tyske internationale mester Thorsten Michael Haub. Og for det andet blev der kun spillet en enkelt remis i de ti opgør.

Drozdovskij besejrede det svenske stortalent Nils Grandelius, og Haub holdt liv i drømmen om en stormesternorm med en sejr over IM Esben Lund, K41. Drozdovskij og Haub har fire point, mens den polske stormester Miroslaw Garbarczyk med en sejr over stormesterkollegaen Henrik Danielsen nu har 3½ point sammen med K41s svenske FM Daniel Semcesen.

Esben Lunds ambition om at score en stormesternorm eksiterer fortsat, men der skal skal scores tungt i de resterende seks runder. Men eftersom han har mødt de stærkeste spillere, bliver modstanden også noget nemmere.

Bortset fra stormester Carsten Høis gevinst over WGM Natalia Zdebskaja var 5. runde en bedrøvelig omgang for de rød-hvide farver. Høi er nu med 3 point bedste dansker på en delt femteplads. Esben Lund, Daniel Vesterbæk Pedersen og IM Simon Bekker-Jensen har alle 2½.

I morgen er der dobbeltrunde i K41s lokaler på Mellemtoftevej. 6. runde sættes i gang kl. 11, 7. runde starter kl. 18.

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk