Aabling og Allan Stig i spidsen

30-12-2008
Af Jan Løfberg

Ratingfavoritten Allan Stig Rasmussen gjorde en ende på IM-kollega Esben Lunds drømme om at gøre rent bord i Øbro Nytår/KM. Dermed er Allan Stig tilbage på toppen med 4½ point. Det har været lutter ettaller for Jetsmark-spilleren siden remisen i 1. runde mod Esben Christensen. Sidstnævnte var ellers i gang med en flot turnering, men i 5. runde overså Esben, at han kunne have vundet i ét træk over Mads Andersen lige efter tidkontrollen. Esben Christensen spillede et andet træk og opdagede, at han alligevel ikke kunne sætte mat, og så gav han op...

Den tidligere københavnsmester Jakob Aabling-Thomsen slog Andreas Hagen og tilsluttede sig Allan Stig på 4½. Der er topskak fra kl. 13 med livedækning fra de fire øverste brætter.

Endnu en gang viste Michael Agermose mod og mandshjerte. I går afpudsede han elefantgambitten mod Igor Teplyi, men århusianeren lod sig ikke provokere og opbyggede stille og roligt en god stilling med en stærk bonde i d-linjen.

Rutinerede Bjørn Brinck-Claussen, der har vundet både DM og KM tre gange, havde tjek på de vilde franske varianter med sort mod Thomas Struch og spillede sig dermed op i gruppen af spillere med fire point sammen med Lund, brødrene Bekker og Peter Erik Olsen. Sidstnævnte slog den talentfulde Bjørn Møller Ochsner.

BMS-juniorspilleren Dara Akdag var i færd med nedspille Nikolai Skousen, men i et vildt tidnøddrama blev han snydt og måtte nøjes med remis. Jan Mose Nielsen og Morten Nielsen var ude i et endnu vildere ridt. Ingen af spillerne havde tid til at notere. De forsøgte at rekonstruere og nåede frem til træk 39, hvorefter de opdagede, at der i hvert fald var 10-15 træk til stillingen på brættet...

Landstræner Per Andreasen kæmper og kæmper, men modstanderne laver ingen fejl, klager han over. I et meget spændende parti mod Steen B. Petersen måtte den jyske politibetjent "nøjes" med remis. Også her var spillerne igennem et hæsblæsende drama op mod tidkontrollen.

Blandt de lavere rangerede spillere er det værd at bemærke, at K41-taktikeren Niels Kristian Kragh har 3½ point. Han skal møde Jørgen Hvenekilde i 6. runde... Det bør ikke blive kedeligt.
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk