Skoleskak hver fredag på Frederiksberg

19-10-2008

Fredag d. 26.september kl. 14.30-16.00 startede der Skoleskak på Frederiksberg - hver fredag Nyelandsvejens Skole, Nyelandsvej 23 (lokale 27 + 28 på 2. sal i bygning A, hovedindgangen). Børn og unge fra alle skoler på Frederiksberg er velkomne. De første 3 gange er gratis prøvegange. Derefter koster det 475 kr. for resten af skoleåret frem til april, hvor undervisningen stopper. Derefter er der skaklejre og andet du kan deltage i hen over sommeren. Pengene går til præmier, bræt, brikker, ure osv. Skaklærerne er IM Esben Lund, Henrik Andersen og Jacob Brorsen samt en voksen fra SFO.

Frederiksberg Skoleskak er et initiativ fra Dansk Skole Skak, og IM Esben Lund er koordinator for opstart og undervisning på projektet. Tanken er at samle al Skoleskak på Frederiksberg på én skole, og dermed lave et kraftcenter for undervisning af børn og unge. Ved opstarten d. 26. september kom der 35 børn! Frederiksberg Skoleskak er også tænkt som et sted, hvor skoleskakledere og juniorledere bliver uddannet. Der er et team af undervisere, og det er muligt for mindre erfarne at blive taget under vingerne af en af de faste undervisere. Frederiksberg Skoleskak er med andre ord et projekt, som også skakklubber i København kan nyde godt af på sigt!

Frederiksberg Skoleskak søger også yderligere skakmateriel (overskydende/ældre skakmateriel er velkomment, også selvom det kun drejer sig om et skakspil eller to) og undervisere (der er brug for flere undervisere om fredagen så der kan opbygges et team af undervisere).

Mere information kan fås hos:
IM Esben Lund
- E-mail: sbenlund@yahoo.dk - Mobiltlf: +45 61 66 16 54.

Fra KSU's side byder vi velkommen til dette nye juniorskakcenter i Storkøbenhavn og vi vil til informationen fra Frederiksberg Skoleskak tilføje, at alle juniorer også er velkomne til KSU's Junior Grandprix turneringer samt det åbne Junior-KM (på lørdag d. 25. oktober!). Vi håber at se rigtig mange af Frederiksberg-juniorerne til disse stævner! Endelig skal det lige tilføjes, at de juniorer, der ønsker at deltage i "ratede" turneringer hos Dansk Skak Union (DSU) skal være medlem i en skakklub hos DSU. Frederiksberg Skoleskak vil også kunne rådgive interesserede juniorer om dette - eller KSU's juniorleder kan kontaktes.

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk