Skakforelæsninger i K41 - foråret 2008

12-01-2008Sted: K41’s lokaler, Mellemtoftevej 11, 2500 Valby
Tid: Onsdage, kl. 19-22
Målgruppe: Alle

Undervejs vil der være en mindre pause, hvor baren vil være åben. Ved forelæsningerne bliver der bl.a. anvendt projektor og pc.

30. januar: GM-norm på Mallorca  v/IM Jakob Vang Glud
Jakob er en af Danmarks stærkeste internationale mestre, og på en måneds rejse til Mallorca i efteråret 2007 lykkedes det ham at score sin første stormesternorm. Jakob vil fortælle lidt om sig selv og rejsen og vise skak på stormesterniveau!

13. februar: Flodhesteskak  v/Eric Brøndum
Eric har forfattet en del skakbøger, og en af dem er "Owens Forsvar" (1...b6). 'Flodhesten' er et fleksibelt åbningssystem, der også kan nås via andre førstetræk, såsom 1...g6. Den er svær at spille for begge parter, og derfor et udmærket gevinstvåben for sort. Eric vil i foredraget ved gennemgang af udvalgte partier komme ind på de væsentligste detaljer ved åbningen.

Tema: K-skak
K41 vil med 2 temaforedrag sætte fokus på k-skakken. Sebastian Nilsson er aktiv i Sverige, hvor han allerede som teenager udmærkede sig ved at blive svensk mester! Sebastian spiller for Lunds ASK, derudover spiller han og Jens på hold sammen i K41. Jens Hartung er stormester og aktiv på det danske OL-hold. De to K-skakspillere vil fortælle om K-skakken i de to lande og der vil naturligvis også blive vist skak fra analysekammeret på højt niveau.
12. marts: Svensk K-skak  v/Sebastian Nilsson
26. marts: K-skak på stormesterniveau  v/GM Jens Hartung

23. april: Computere og Skak  v/Christian Kongsted
Christian har beskæftiget sig meget med computere i skak, og har bl.a. skrevet bøger om det (”How to use computers to improve your chess”, Gambit 2003). Desuden har han været træner for det danske skakprogram Gandalf. Christian vil i denne forelæsning med partieksempler give et indblik i computerens styrker og svagheder, samt fortælle omhvordan man bruger den optimalt i sin forberedelse til et parti.”

14. maj: Problemskak  v/Kaare Vissing Andersen
Formanden for Dansk Skakproblem Klub vil i dette foredrag primært behandle temaer i direkte skak så-som ”mat i 2 træk” og ”mat i n træk”, sekundært vil Kaare komme ind på problemskakkens kul-turhistorie med særlig vægt på den danske, krydret med nogle anekdoter, og som rosinen i pølseenden vil temaet fantasiopgaver blive berørt.

28. maj: Elitserien i Sverige 2007-08  v/IM Esben Lund
Elitserien - den svenske pendant til Skakligaen - kommer under lup i dette foredrag. Esben har spillet for Lunds ASK i den stærkeste division i Sverige de sidste 3 sæsoner; sidste år lykkedes det klubben at erobre sølvmedaljer! Til foredraget vil mesterskabskampen blive fulgt runde for runde og der vil blive gennemgået partier fra sæsonen 2007-08.

11. juni: Endnu ikke på plads

Tilmelding: Esben Lund sbenlund@yahoo.dk eller 6166 1654
Indskud: 50 kr. pr. gang/250 kr. for hele sæsonen.Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk