Juniorskak 2008

06-01-2008

KSU ønsker alle juniorskakspillere et godt nytår - og et godt skakår 2008!

Lad os lige tage et lille blik på juniorskakken i KSU (Storkøbenhavn) her ved indgangen til det nye år! Vi kan glæde os over en masse rigtig gode resultater og fremgang, samt over at se, at vi har talentfulde og stærke juniorer både blandt de ældste og helt ned til de alleryngste! Hos de ældste er 19-årige Nikolaj Mikkelsen, som allerede er FM (FIDE Master), nu tæt på at opnå IM-titlen (International Mester) efter at have scoret to af de tre nødvendige normer her i efteråret. Nikolaj fik yderligere æren af at være nr. 7 på listen over årets danske skakspiller 2007! Og på det danske landshold, som spillede nordisk 4-landskamp i december, var 4 af de 10 spillere fra KSU: 2 juniorer - Nikolaj Mikkelsen og Peter Skovgaard - og 2 kadetter - Alexei Hansen og Dara Akdag. Og helt ned til de yngste kan vi se en række talenter rykke godt frem - et par af de 10-11 årige er allerede på ELO-listen med ratingtal omkring 1900!

I KSU fortsætter vi aktiviteterne for juniorerne med turneringer og træning m.m., således at de klubber, som har en juniorafdeling - en pæn håndfuld af KSU's klubber - kan vejlede deres juniorer til at deltage i de relevante juniorturneringer m.m. som supplement til klubbens aktiviteter. Klubbernes juniorledere, samt KSU's juniorleder, er indgangen til alt dette - og vi tager lige et hurtigt overblik over de vigtigste tilbud i det følgende. Mere information kan findes her hos KSU (juniormenuen) - og alle juniorer er velkomne!

Spil skak på DSU's skakserver!
Dansk Skak Union har lanceret en spilserver, hvor alle kan spille partier mod hinanden på nettet! I første omgang er det medlemmerne af DSU (og dermed også KSU), som har adgang, men allerede fra marts bliver der åbnet for alle! Det er sjovt at spille på nettet, og man kan også chatte med sine venner, for konceptet på spilserveren er bl.a. at man ved, hvem de andre er. Der vil også være turneringer og andre spændende ting på spilserveren - så hold øje med den, og hvis I er medlem, så kom bare i gang (www.skak.dk)!

Junior Grandprix og Sjællandsmesterskabet - og andre juniorturneringer
KSU's Junior Grandprix turneringer fortsætter - det næste er lørdag d. 19. januar hos Øbro. Disse er for alle juniorer, uanset om man er medlem eller ej. Her kan man få erfaring med at spille med ur samt møde sine venner og hygge sig mens man spiller spændende partier og samler JGP-point! Og sidst i april spilles om Sjællandsmesterskabet, som de bedst kvalificerede fra Junior Grandprix'erne er kvalificeret til. Der er også andre juniorturneringer, bl.a. Kids Cup til sommer under Politiken Cup og til efteråret er der igen Junior KM.

Træning for de stærkeste af de yngste!
Ligesom sidste sæson arrangerer KSU et par træningssessioner for de stærkeste af de yngste juniorer - dvs. op til ca. 15 år og mindst 1200 i rating. Der kommer mere om dette her på siderne, men datoerne er fastlagt, så notér dem med det samme: lørdag d. 1. marts og lørdag d. 17. maj. Træningssessionerne bliver med IM Esben Lund.

Det individuelle nordiske mesterskab
Det individuelle nordiske mesterskab spilles i februar og i år i Danmark. I kvalifikationen i november (Skoleskak-DM i Odense) kvalificerede Michael Vesterli sig i 11-12 års rækken ved at blive nr. 2, mens Jonathan Braüner (9-10 årige) og Nicolai Brondt Pedersen (15-16 årige) begge er reserver til deltagelse gennem deres 3.pladser.

Andre turneringer - også med voksne
Det er vigtigt, at man som junior også kommer i gang med at spille "rigtige" turneringer med lang betænkningstid og som rates. Dette kan man begynde på lige så snart man kan spille med skakur og notere sit parti, og så er det bare med at komme i gang - for ved siden af opgaveløsning og god træning, så er de rigtige turneringer den bedste måde at blive en stærk spiller på!

Mest for junioreliten
Junioreliten har en række spændende ting at glæde sig til - og at kvalificere sig til. På nationalt plan udtages juniorer til landsholdet, som omtalt ovenfor, og endvidere udtages de stærkeste danske juniorer til det internationale skakforbund FIDE's Ungdoms-VM og Ungdoms-EM stævner. U-VM og U-EM er nogle af de ultimative mål at stræbe efter, for dels er deltagelse i disse gigantiske ungdomsturneringer en kæmpe oplevelse og supergod træning, og dels er det samtidig en hypereffektiv træningslejr, hvor man både forbereder sig og efteranalyserer sine partier sammen med den danske delegationsleder på rejsen.

Endvidere kommer der en række stærke turneringer at deltage i i årets løb, og der er selvfølgelig stor interesse for de titelgivende turneringer, hvor IM- og GM-normer kan opnås. I denne sammenhæng kan vi se frem til bl.a. Politiken Cup 2008 - Danmarks største skakstævne, som arrangeres af KSU - samt til Copenhagen Chess Challenge (tidl. Skovlunde/Tåstrup og BMS/Tåstrup International Junior Open), en turnering, som både giver normmuligheder og forventeligt gælder det danske kadetmesterskab 2008 (spillere under 16 år).

Der vil også blive arrangeret træningssessioner for junioreliten, og her er foreløbig aftalt en træningssession med svenske stormester Stellan Brynnel tirsdag d. 15. april.

Vi ses til skakstævnerne og på spilserveren!
Det er dejligt at se, at juniorskakken hos KSU her i Storkøbenhavn har det fint på en række fronter, og vi kan glæde os til endnu et godt skakår 2008! Vi glæder os til at se jer til skakstævnerne i 2008.

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk