Glædelig jul og godt nytår

23-12-2007

KSU ønsker alle medlemmer, klubber, samarbejdspartnere og alle skakspillere , en glædelig jul og et fodt nytår. 2007 blev et spændende og godt år for Københavns skak, med mange gode og spændende begivenheder. Skak i dagtimerne projektet i K41 om mandagen gennemførte igen 4 seniorturneringer og 3 åben for alle turneringer og igen i år øgede deltagerantallet, det gode initiativ fortsætter i 2008, med 3 senior og 3 turneringer åben for alle, vi håber på god opbakning igen i år. Den 4 seniorturnering er afløst af at vi afholder det første senior-DM for DSU i uge 4, med et maksimalt deltagerantal på 36 og med  allerede 30 tilmeldte skal man være hurtig for at sikre sig en plads i turneringen.

KSU og dansk skaks største turnering holdt flyttedag til de pragtfulde omgivelser på LO-skolen i Helsingør, der med et meget flot tilbud til dansk skak sikrede sig Politiken Cup og de andre skakarrangementer frem til 2009, hvis det viste sig at blive en succes og det blev det med 325 deltagere i de ratede turneringerne og endnu flere når man talte alle de andre arrangementer med. KSU arbejder hårdt på at sikre sig et nyt og spændende felt til turneringen i 2008 og allerede nu har 12 GM-ere sagt ja, til deltagelse og sikret et elosnit på over 2600 i top ti, dette sikrer turneringen en plads blandt de største turneringer i verden og med på ACP-touren. Vi håber på en massiv og endnu større opbakning i 2008, der er pplads til endnu flere spillere i Helsingør, skolens værelser er blevet renoveret der er gratis internet overalt og maden er berømt, et ophold på skolen under turneringen er en god skaksommerferie værd.

KSU´s juniorarbejde kører som sædvanlig med mange gode arrangementer og vi overvejer at skærpe indsatsen endnu mere. På det lange sigt har KSU fået sine første Junior IM-normer ved Nikolaj Mikkelsen, der uden tvivl bliver IM i 2008, sikkert på vej mod en senere GM-titel. KM blev for 2 år i træk vundet af en anden KSU junior Peter SKovgaard, og i de yngre aldersklasser myldrer det med talent, så fremtiden ser lys ud.

I 2008 kommer der også 2 GM-turneringer. K41 er ved at arrangere et spændende koncept til en turnering i April. BMS har udviklet den årlige IM-junior turnering til i år at blive en GM-turnering, med det nye navn Copenhagen Chess Challenge sponsoreret af formuepleje. Trods det hårde koncept 9 runder på 5 dage er det absolut en turnering der er værd at spille med i.

Den største begivenhed i dansk skak i 2008 bliver frigivelsen af skakserveren www.skak.dk til ikke medlememr også den 1.3.2008, forhåbentlig bliver den et trækplaster til at få de mange potentielle skakspillere indmeldt i DSU og helst videre ud i klubberne, tag godt i mod serveren og de forhåbentlig mange nye medlemmer der vil kigge ind.

Inden Nytår kan man lige nå at deltage i en af Københavns traditionelle turneringer nemlig Øbro Nytår, der altid slutter det Københavnske og danske skakår af på bedste måde.

 

På KSU`S vegne

Lars-Henrik Bech Hansen

 

 

 

 

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk