Sølv ved Junior hold-DM 2007

07-10-2007

KSU-holdet fik igen i år sølv i Junior hold-DM efter en fin præstation, som bragte holdet så tæt på guld’et som man næsten ikke kan forestille sig! En rigtig flot præstation af vores juniorhold – mere følger nedenfor.

 

                 KSU-holdet (fra v.): Alexander Rosenkilde, Dara Akdag, Jacob Brorsen,

                 Mark Hartsteen, Alvin Moustgaard, Mads-Holger Jacobsen,

                 Jon Capion, Julie Larsen og holdleder Alan Møller

 

 

Dette års Junior hold-DM blev spillet i weekend’en 5.-7. oktober på Tjele Efterskole, og ligesom sidste år blev det til en gyserafslutning om medaljeplaceringerne. Hovedrollerne var igen i år besat af ratingfavorit-holdet fra Århus (6.hk (hovedkreds)) med de tre hold fra hhv. Fyn (3.hk), Sydsjælland (2.hk) og Storkøbenhavn (1.hk) som outsidere. Men også de andre hovedkredses hold viste, at de kunne bide fra sig!

 

Som i mange af de spændende krimier blev det hele afgjort i allersidste øjeblik! Der var mange spændende matcher og mange heldige og uheldige resultater, som gik forud for sidste rundes guldopgør mellem Århus og København, men Århus havde afgivet et enkelt matchpoint ved uafgjort mod Fyn (3.hk) og vores hold havde lidt overraskende tabt til det vestjyske hold (9.hk), men ellers banket de andre outsiderhold med godt spil i de afgørende situationer. Og i den afgørende kamp i sidste runde mod Århus, som skulle vindes, stod det 3½-3½ (!), da Alexander Rosenkilde (KSU) og Michael Nguyen (Århus) på 1. bræt endte med at skulle afgøre det hele i den afsluttende tidnød! Alexander havde spillet en rigtig god turnering og havde også haft en ok (men nogenlunde lige) stilling med sort samt fordel på tiden (ca. 3 min. mod 1½), men Nguyen viste den styrke, der også gjorde ham til topscorer på 1.brættet og vandt til sidst partiet – og dermed guld’et til Århus igen i år.

 

Dermed blev sølv’et afgjort på brætpoint, idet KSU og Sydsjælland (2.hk) stod lige med 12 matchpoint – for sydsjællændernes vedkommende efter en spændende afslutning som nær havde kostet dem medaljerne (!) – og med et enkelt brætpoint mere gik sølv’et til KSU!

 

På 2 af de 8 brætter fik KSU topscorer-præmier: Det var Jacob Brorsen, som spillede en rigtig god turnering på bræt 3 med 6½ af 8 og sluttede med en fin sejr over Jakob Koba Risager, samt Alvin Moustgaard, der ligeledes scorede 6½ af 8, og i øvrigt sluttede af med sejr over Tjele-værelseskammeraten Nicolai Brondt Pedersen – både Alvin og Nicolai er i år elever på den danske skak-efterskole i Tjele.

 

KSU-spillernes scorer:

1. Alexander Rosenkilde (TSF) 5½

2. Dara Akdag (BMS) 5

3. Jacob Brorsen (BMS) 6½

4. Mark Hartsteen (AMS) 4½

5. Alvin Moustgaard (BMS/Tjele) 6½

6. Mads-Holger Jacobsen (TSF) 5½

7. Jon Capion (BMS) 6

8. Julie Larsen (AMS) 1½

 

Alexander spillede som nævnt en god turnering og vandt over en række stærke spillere på 1.brættet med godt spil. Dara scorede ikke helt som forventet efter bl.a. lidt ukoncentreret spil i nogle af lørdagens runder, men med den afsluttende sejr over Mads Andersen viste Dara, at han kunne leve op til kravet til 2.brættet! Jacob spillede som nævnt rigtig godt og blev topscorer! Mark spillede også godt, men kiksede et par gange bl.a. i modstanderens tidnød (!), men spillet fejler bestemt ikke noget! Også Alvin spillede fint – og han blev jo altså også som nævnt topscorer! (Er det mon Tjele-effekten .. !?). Debutanten Mads-Holger imponerede med sundt og modent spil og bl.a. med en for en 11-årig forrygende lynteknik og matsætning i dirrende tidnød i en af runderne! Og Jon spillede fint og så et par flotte kombinatoriske vendinger undervejs – sådan! Og på 8. bræt debuterede Julie, som trods hård modstand kæmpede sig til lidt point – det kunne nemt være blevet til lidt mere, hvis Julie havde brugt en lille smule mere tid i et par afgørende øjeblikke (lidt nerver måske!?). Alt i alt en fin præstation af KSU-holdet og flot at komme hjem med sølvmedaljerne (som har et glimt af guldskær J), når man er seedet som nr. 3!

 

Som en lille ekstra bonus vandt KSU-holdet (de 4 spillere på bræt 1-4) det uofficielle danmarksmesterskab for juniorhold i lynskak lørdag aften.

 

Fremtiden for Junior hold-DM skal nu drøftes i DSU-regi. Tjele Efterskole, som er et af kraftcentrene i dansk ungdomsskak og en perfekt ramme om dette stævne, er nødt til at ændre de økonomiske betingelser for stævnet, hvis det også fremover skal holdes på skolen. Endvidere er der ønsker om at lave klarere (og ændrede) kriterier for holdopstillingerne og herunder fjerne de kunstige ratingbegrænsninger. Vi får se, hvordan dette lander, og håber på en god model for de fremtidige stævner.

 

Se resultater og billeder på Tjele Efterskoles hjemmeside her.

 

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk