Skaksommeren er i fuld gang

01-07-2006

Skaksommeren er i fuld gang her en uge ind i skoleferien, og der er både turneringer og andre aktiviteter som skakjuniorerne kan have glæde af ud over at nyde det danske sommervejr! Mange danske juniorer, og herunder et stort antal KSU-juniorer, har i denne første uge af skoleferien nydt den traditionsrige og velarrangerede skaksommerlejr på Tjele Efterskole i midtjylland. Billeder og anden information om lejren kan ses via Dansk Skak Unions hjemmeside.

I KSU-regi er den helt store sommeraktivitet skakfestivalen Politiken Cup 2006, som afholdes sidst i juli i Tåstrup - med både en hovedturnering og en række sideaktiviteter. Og også her er der aktiviteter, som KSU's juniorer kan have stor glæde af, hvis de ellers ikke lige er på sommerferie i den periode.

Politiken Cup B-gruppen - op til 1600 i rating:
Denne turnering, med rigtig turneringsbetænkningstid, spilles for spillere med max. 1600 i rating. Turneringen kan derfor være rigtig attraktiv for juniorer i fremgang! Der spilles 7 runder - én runde om dagen fra søndag d. 23. juli til og med lørdag d. 29. juli, alle dage kl. 9-13.

Politiken Cup U-14 - for juniorer født 1992 eller senere, opdelt i aldersgrupper:
Dette er et halvdagsarrangement, som spilles lørdag formiddag d. 22. juli fra kl. 9-13. Der spilles 6 runder med kort betænkningstid (15 min. eller tilsvarende). Indskrivning kl. 8,00 - 8,45! Der spilles i aldersgrupper, opdelt efter fødselsår (1992, 1994, 1996, 1998).

Simultaner med stormestre:
Stormestrene Jacob Aagaard (IM), Lars Karlsson og Peter Heine Nielsen spiller simultan hhv. mandag d. 24/7, onsdag d. 26/7 og torsdag d. 27/7 kl. 20. Der er begrænsede pladser så tilmelding skal ske hurtigt.

Lynturnering:
Fredag d. 28. juli er der lynturnering kl. 19,30 - Dette anbefales mest til de stærkeste juniorer.

Politiken Cup - Hovedturneringen:
Også hovedturneringen er rigtig attraktiv for de stærkeste juniorer. Her kan man "risikere"/"håbe på" at møde titelholdere og stærke spillere, og går det godt har naturligvis også juniorerne mulighed for at vinde de særlige ratingpræmier. Men de 9 runder er hård kost! Hovedturneringen spilles fra lørdag d. 22. juli til og med søndag d. 30. juli.

For yderligere detaljer henvises til turneringens hjemmeside på www.politikencup.dk

 
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk