Hold DM 2005

02-10-2005Første HK bestod i år af:
1. Peter Skovgaard
2. Alexei Hansen
3. Alexander Rosenkilde (Holdleder)
4. Leonard Nielsen
5. Søren Sønderby
6. Frederik Møller
7. Jacob Brorson
8. Sissel Kærgaard
R Martin Lauritsen

Dagen startede godt idet det viste sig, at Martin var kommet med på holdet som reserve i 11. time. Så var holdet yderligere forstærket inden turneringen.

Vi mødtes alle Høje Taastrup station eller rettere næsten alle sammen. Vi manglede nemlig en Alexei. Han kunne ikke nå at komme til Høje Taastrup, da hans bus var aflyst. Det var derfor meget heldigt, at der var en forsinkelse på 7 min på det tog, som vi skulle med samtidig med, at Alexei kunne hoppe på toget i Roskilde.

Efter en lang togtur nåede vi endelig til Randers, hvor bussen for en gangs skyld var der til tiden! Vi faldt alle hurtigt til ro (selv Martin) på efterskolen.

Runde 1. Vi lagde ekstremt blidt ud idet Martin tabte efter uhyggelig kort tid. Han undskylder selv dette med træthed ;). Jacob kom også i problemer mod en meget lille modstander, og han måtte redde sig til en remis. Derudover tabte Sissel en tæt kamp på 8. brættet. Dvs. 5½-2½ over 2. HK.

Runde 2. I denne runde var vi så småt vågnet op, og da vi skulle møde et svagt mandskab fra 5. hovedkreds, kørte vi dem over 8-0 

Runde 3. Nu var vi efterhånden rigtig godt i gang, og det gik igen ud over en sagesløs 8. HK. De fik en ordentlig 7-1 afklapsning hvor kun Leonard og Peter måtte give et halvt point.

Runde 4. Denne her gang skulle vi møde 7 HK, som har det lavest ratede hold. Vi vandt derfor også 7-1. Kun Sissel måtte resignere. Vi havde nu 27½, og vi havde fuldt hus af matchpoint. I næste runde ventede den uhyggelig stærke 6. HK, som havde 28 brætpoint. (matchpoint er afgørende men ved ligestilling gælder brætpoint)

Runde 5. Vi spillede som sagt mod 6. HK, som skulle vise sig at blive til lidt af et drama. Martin startede dårligt ud for os ved at overse en kombination. Det så derefter meget sort ud, men da Sissel og Søren vandt umiddelbart efter, var vi foran med 2-1. Alexei og Leonard måtte begge spille remis efter hård kamp. Frederik måtte desværre også ned (måske skyldes det nerver :P), og Peter var kommet under et voldsomt pres mod Glud, så han måtte også opgive. Stillingen var 3-4 og tilbage sad Alexander, som havde sig et fordelagtigt slutspil. Desværre kunne han ikke finde ud af at vinde med konge og dronning mod konge og to bønder. Av av! Vi tabte 3½-4½ og Danmarksmesterskabet er langt væk.

Mvh. Alexander og Martin
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk