Juniorhold-DM, runde 4 og 5

04-10-2003Nikolaj M kom som sagt på tavlen med en fin gevinst i 3.runde mod Hovmøller - stærkt kommet igen.

I fjerde runde mod 5.HK (Ribe, Vejle), som inden kampen havde fire matchpoints (som tæller for brætpoint) tabte Nikolal M desværre igen, da det gik galt i åbningen. Alexei satte en kvalitet i slag, vandt den tilbage, stod lidt dårligere, fik tilbudt remis, fik ordre på at spille videre, og tog så remis i anden omgang, da der ikke var noget at gøre. Resten vandt igen relativt uproblematisk, og dermed er der stadig fem spillere med maximum på holdet. Det giver garanti for sejre på et 8-mandshold.

Pauserne mellem runderne bliver på Tjele brugt på sport, og på at drille hinanden. Når juniorlandstræner Per Andreasen er på VM- og EM ture med de unge mennesker, kan man ofte læse om at han besejrer dem sikkert i diverse sportsgrene - løb, tennis, svømning m.m. Jeg prøver på samme vis at motivere dem, f.eks. ved at knuse Alexei og Sissel i bordtennis, og vinde med flere længder i 60 m løb.

Jeg skal også huske at rose værterne (med Claus Rossen og Jes Harholm i spidsen) på Tjele, som har 100% tjek på foretagenet. Hver HK har et hus for sig selv til at bo i, og mad, frugt, kage, kaffe, vand, lynturnering om aften osv. bliver serveret med udsøgt præcision og slinger i valsen. Martin Lee har besluttet sig for at tage på Tjele Efterskole til næste år, og det virker som en god beslutning.

I femte runde skulle vi møde nummer sidst fra 4.HK (Sønderjylland) med et 1.bræt på ca. 1600, så det lignede og blev overmatchning. Så stadig fem mand med maximum to runder før slut. Rimelig imponerende, det er trods alt de bedste juniorer i hele landet der får gule og blå mærker. Vi fører nu før de to sidste runder med 3 matchpoint mere end nummer to, og med en målscore på 34½-5½! Ups.

Værterne på Tjele er lidt utilfredse med at vi er så overlegne. Nu har man lige brugt en masse kræfter på at gøre holdene jævnbyrdige (med regler om max. to spillere med over 2000 på hvert hold osv.), og så sker dette! Men hvad kan vi gøre? Der er jo ikke noget at gøre ved at det bugner med talentfulde spillere i Storkøbenhavn, der endnu har under 2000 i rating. Der er vel næsten stærke spillere nok til at stille med et godt 2.hold fra 1.HK, hvis alle kunne spille...

Mange hilsener fra holdleder Brian Kristensen
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk