5. runde

14-02-2002Turneringens længste runde, ingen tvivl om det - 'hele' 5 timer og 38 min. varede den!

Mens Ward - Jakobsen blev en forholdsvis hurtig remis, gik de anderledes til den i de andre partier.

I Mortensen - Høi kæmpede Carsten med en kvalitet under, forgæves mod en velspillende Erling, der hermed avancerede pointmæssigt.

Det næste parti der blev færdigt, var også et, der fik en vinder, nemlig i Gausel - de Firmian, hvor begge endte med at sidde med hver deres løberpar, men hvor Einar havde en bonde i overvægt i forhold til Nick og en fordel, der blev større og som til sidst kunne afvikles til endnu en gevinst.

I Brinck-Claussen - Kristensen kæmpede Bjarke bravt mod Bjørnen og holdt remis med en officer i undervægt, men altså med passende kompensation, bl.a. en irriterende randbonde.

Sidst, men ikke mindst, så var det i Hector - Schandorff at marathondysten skulle stå - hele 163 træk! Jonny, som havde fødselsdag i dag, ville gerne omsætte sine to tårne + to bønder mod Lars' tårn, springer + 3 bønder, til en gevinst, men Lars ville det anderledes og var ikke i gavehumør. 50-træksreglen var tæt på at blive aktuel, men blev forpasset med tårnafbytningen trækket forinden - det endte med tårn mod springer...og remis.

Stillingen i toppen:

1. Gausel 3½ point

2.-4. Hector, Ward og Brinck-Claussen 3 point

5.-6. de Firmian og Schandorff 2½ point
Copyright 2005-2008 Københavns Skak union.      DHTML Menu By Milonic JavaScript Kontakt : webmaster@ksu.dk | formand@ksu.dk